Over Ons

Toneelvereniging Adjanican is opgericht op ....... en gevestigd in Slagharen. De spelers beoefenen het toneelspelen als hobby. De stukken worden opgevoerd ter vermaak, zonder politieke of andere boodschap.

 Activiteiten

De vereniging verzorgt elk jaar geheel belangeloos een optreden voor de Senioren middag van de Carnavals vereniging "De Turftrappers te Slagharen" Daarnaast verzorgt de vereniging 4 avonden in het Kronkeltheater van Het Kronkelhonk te Slagharen.

Subsidie

De vereniging "leeft al jaren geheel zonder subsidie. Buiten de regeling dat we tegen gereduceerd tarief de theaterzaal kunnen huren in het Kronkelhonk, bekostigen wij sinds jaar en dag onze voorstellingen in het Kronkelhonk geheel zelf. Adjanican heeft sponsors, en zogenaamde vrienden.

Leden

De vereniging kent leden, ereleden en vrienden.  Vrienden zijn zij die de vereniging uitsluitend steunen in de vorm van een dienstDe leeftijd van de leden loopt van ongeveer 18 tot ... jaar.

Bestuur

De vereniging heeft een bestuur welk bestaat uit vijf personen. De voorzitter, secretaris, penningmeester, PR coördinator en een algemeen lid. Werkzaamheden en taken van het bestuur worden onderling in het bestuur verdeeld. Het bestuur legt verantwoording af middels publicatie van de notulen en doet verslag in de jaarlijkse Algemene ledenvergadering.

Repertoire 

Adjanican speelt in principe alle genres; komedie, klucht, drama etc. Een leescommissie leest stukken en doet een voorstel naar het bestuur. Het bestuur overlegt met de regisseur en beslist dan welk stuk het gaat worden.

Decor

Het decor wordt ontworpen en gebouwd door de eigen leden. Zij zorgen ervoor dat het complete decor vlak voor de voorstellingen wordt opgebouwd in de theaterzaal en erna vliegensvlug weer wordt afgebroken en in gedeelten terugkomt naar het centrale opslagdepot bij Van Der Most in Itterbeck